Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χρώμα και γεύση από την Χίο

Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) σας δίνουμε εικόνα χρώματος, γεύσης και αρώματος από την παραδοσιακή ποτοποιία Κακίτση και το νησί της Χίου.

Οι καινούργιες αφίξεις σε παραδοσιακά λικέρ , χαμηλά σε βαθμούς οινοπνεύματος, θα σας ταξιδέψουν με την φαντασία σας σε όμορφες και γλυκές στιγμές .

Λικέρ Μαστίχας. Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol

Λικέρ Μαστιχοκανέλα ( Ιδιαίτερο και πολύ γευστικό) Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol
Λικέρ Χιώτικου Τριαντάφυλλου. Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol
 Λικέρ Χιώτικου Μανταρινιού . Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol
Λικέρ Ροδιού . Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol
Λικέρ πικραμύγδαλου ( Ιδιαίτερη στυφή γεύση ) Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol
Λικέρ Χιώτικου περγαμόντο. Παραδοσιακό μπουκάλι 500 ml με 16% vol
Και τέλος το λικέρ Μαστίχας σε εξαιρετικά μπουκαλάκια RAVELO σε 100 και 200 ml
Απλά απολαύστε τα μετά το φαγητό σαν απεριτίφ ή ας σας συνοδεύσουν στην παρέα σας .

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Καραμέλα μαλακή μαστίχας χωρίς ζάχαρη

Ας επανέλθουμε σιγά - σιγά στις παλιές μας συνήθειες.
Σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ. Καρτάλη 101 Βόλος, τηλ: 2421022557 ) παρουσιάζουμε την καινούργια δημιουργία της εταιρίας ANEMOS , με φυσικό μαστιχέλαιο.

Καραμέλα μαστίχας μαλακή χωρίς ζάχαρη.

Σε πολύ όμορφη συσκευασία των 100 γρ, θα εντυπωσιαστείτε από την υφή και την γεύση τους.

Διατίθενται για λιανική και χονδρική πώληση και σίγουρα είναι μια πολύ καλή πρόταση για να αρωματίσουμε με μαστίχα το στόμα μας και να τις γευτούμε χωρίς την έννοια  της ζάχαρης .


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Καταστροφή

Είναι η πρώτη φορά που από το mastihastories παρουσιάζουμε ένα τόσο μα τόσο λυπηρό θέμα και αυτό δεν είναι άλλο από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε και δυστυχώς συνεχίζεται έως σήμερα ( 24-8-2012) , επτά ημέρες μετά, στο νησί της Χίου.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις  καταστροφικές  για το ζωικό και κυρίως για το φυτικό κεφάλαιο του νησιού, πυρκαγιές .
 Δυστυχώς η μοίρα με έφερε να είμαι στο νησί την μέρα που ξέσπασε η φωτιά και μέσα από την προσπάθεια των πυροσβεστών, των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, αλλά κυρίως των εθελοντών απλών ανθρώπων του νησιού που προσπάθησα με την παρουσία μου και την βοήθεια μου σε μια ιδιωτική υδροφόρα , μπορώ να σας μεταφέρω την κατάσταση που επικράτησε με αντικειμενικότητα.
Η φωτιά ξεκίνησε το ξημέρωμα του Σαββάτου στο κεντρικό τμήμα του νησιού. Το πρωινό εκείνο, με βρήκε να  μαζεύουμε  μαστίχα στο νότιο τμήμα και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την εστία της πρώτης ανάφλεξης.
Σε λιγότερο από 24 ώρες, με ανέμους βόρειους , η φωτιά έφτασε στον κάμπο του Πυργίου ( Το χωριό Πυργί είναι το μεγαλύτερο μαστιχοχώρι ) και η καταστροφή στην καλλιέργεια της μαστίχας ήταν αναπόφευκτη .

Μάχη πραγματική με τις φλόγες δόθηκε από όλους ημέρα και νύχτα , αλλά το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό, λόγω του κακού έως ανύπαρκτου συντονισμού από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού και εκφράζω την προσωπική μου άποψη, αλλά και την άποψη όλων όσων προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και να γλυτώσουμε έστω και ένα δεντράκι.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως ένα καμένο μαστιχόδεντρο, χρειάζεται τουλάχιστον 8 χρόνια για να ξαναδώσει την σημερινή παραγωγή της πολύτιμης ρητίνης .

    
 Ας ευχηθούμε λοιπόν όλοι να μην ξαναζήσουμε αυτήν την καταστροφή , ας σηκώσουμε τα μανίκια και να ξαναζωντανέψουμε   την καλλιέργεια της μαστίχας με αισιοδοξία και πίστη  πως πάντα ο Θεός βοηθάει αυτούς που δοκιμάζονται .

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Διακοπές

Όπως όλος σχεδόν ο κόσμος, έτσι και εμείς από τις 15 έως τις 22 Αυγούστου , θα πάμε διακοπές , που αλλού.......στην Χίο.

Ελπίζω όλοι σας να βρείτε την δυνατότητα των ολιγοήμερων διακοπών και να περάσετε πολύ καλά , να χαρείτε τις ομορφιές της θάλασσας ή του βουνού και να ξαναγυρίσουμε όλοι πίσω στην καθημερινότητά μας με γεμάτες τις μπαταρίες μας .

Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση που δίνεται στην ιστοσελίδα μας και σας την ανταποδίδουμε με πολύ πολύ χαρά .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ , σίγουρα δεν είναι αρκετό .

Καλό Καλοκαίρι .  

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Σειρά υπέροχων καλλυντικών mastihashopcare

Μετά από αρκετό καιρό, με πολλαπλά προβλήματα, που μάλλον δεν οφείλονται στην εταιρία μας και σε συνεργασία με την εταιρία KORRES  τα mastihashop ξαναφέρνουν σιγά σιγά κοντά σας την πολύ πετυχημένη σειρά καλλυντικών mastihashopcare by KORRES.

Έτσι, σήμερα από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) παρουσιάζουμε την πρώτη άφιξη .

Υγρό σαπούνι χεριών με Μαστιχέλαιο και Αλόη. 

Μαστιχέλαιο και Αλόη
Περιέχει : Μαστιχέλαιο, ενεργή αλόη, εκχυλισμα Neem tree, γλυκερίνη.
Δράση : Η αλόη ενυδατώνει και διατηρεί τα χέρια μαλακά, καθώς δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμα neem tree έχει αντιβακτηριδιακές  ιδιότητες και φροντίζει την υγιεινή των χεριών, ενώ το πολύτιμο μαστιχέλαιο έχει δράση κατά του σχηματισμού μικροβίων.

( Μαστιχέλαιο : Είναι το αιθέριο έλαιο το οποίο αποστάζεται από την μαστίχα , την πολύτιμη για τις αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες της ρητίνης του Χιώτικου μαστιχόδεντρου. ( pistacia lentiscus var chia ).

Είναι δερματολογικά ελεγμένο, δεν περιέχει paraben, silicone, mineral oil, propylene glycol, ethanolamine. 

Θα το βρείτε στο κατάστημα mastihashop του Βόλου και σε συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Θεσσαλία, σε καινούργια μειωμένη τιμή .  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...