Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΑΥΣΤΗΡΟΣ

     Από το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ. Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τον "Αριούσιο Οίνο" τον αποκαλούμενο "αυστηρό"  και θα πούμε λίγα λόγια για την ιστορία του.
     Πρόκειται για ένα κρασί ερυθρό ξηρό με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη την Χίο.
  Στις πλαγιές του όρους Αμανή - την Αριούσια Χώρα της αρχαιότητας που παρήγαγε το θαυμαστό κρασί της Χίου- σε συνθήκες ιδανικού μικροκλίματος, καλλιεργούνται σήμερα οι τοπικές ποικιλίες Χιώτικο κρασερό και Αγιαννίτης από τις οποίες παράγεται ο Αριούσιος Αυστηρός. Κρασί με ελκυστικό πορφυρό χρώμα ώριμων κόκκινων φρούτων και βανίλιας, πλούσιο και ισορροπημένο στο στόμα.
     Λίγα λόγια για την ιστορία : Στην βορειανατολική άκρη της Χίου , πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια , ανακαλύφτηκε ένα αρχαίο ναυάγιο.
     Στο ναυάγιο αυτό, βρέθηκαν πολλοί αμφορείς που μας προδίδει πως το ναυαγισμένο καράβι ήταν εμπορικό που μετέφερε περίπου το 1000 π.Χ κρασί στην απέναντι ακτή της Μ.Ασίας , αλλά ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του.
Σε έναν από αυτούς τους αμφορείς, διαπιστώθηκε πως παρέμεινε άθικτος και όταν τον άνοιξαν διαπίστωσαν πως το κόκκινο κρασί που περιείχε ήταν από κρασί ποικιλιών από την βόρεια Χίο και λόγω των συνθηκών η σύστασή του παρέμεινε σχεδόν άθικτη.
Ο Αριούσιος Αυστηρός λοιπόν , είναι από τις ίδιες ποικιλίες αμπελιών και οι άνθρωποι της οινοποιητικής προσπαθούν με το ίδιο μεράκι και τεχνική να μας προσφέρουν το ίδιο γευστικό κρασί τους . 
     Στην υγειά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...