Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΖΕΛΕ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΕΝΤΑ

Το καλοκαίρι ακόμη δεν έκανε την εμφάνισή του, αλλά λόγω της νηστείας και της αναμονής μας για μέρες πιο ζεστές , πιο καλοκαιρινές , πιο ανάλαφρες και  με την βοήθεια του περιοδικού  real taste & style που τους ευχαριστούμε , σας παρουσιάζουμε την συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο γλυκό που η Μαρίσα Τσώρτσιλ εμπνευσμένη από την Ελληνική παράδοση, συνδυάζει την νηστεία με τα υπέροχα και συχνά μοναδικά ελληνικά προϊόντα .

Ζελέ λεμονιού με μαστίχα και φρέσκια μέντα .
Υλικά για 6  άτομα .
3/4 φλ.του τσαγιού χυμός λεμονιού
2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/4 φλ. τσαγιού λικέρ μαστίχας (στο κατάστημα mastihashop του Βόλου αλλά και στα υπόλοιπα καταστήματα μας σε όλη την Ελλάδα, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία λικέρ μαστίχας)
4 φύλλα ζελατίνη
1 ματσάκι φρέσκια μέντα
φετούλες λεμονιού για το γαρνίρισμα.

Τρόπος παρασκευής 
     Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη.
     Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να γίνει σαν παχύ σιρόπι.
     Ενώ βράζουμε το σιρόπι , ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό.
     Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο , στραγγίζουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
     Σουρώνουμε το σιρόπι με σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα φυλαράκια μέντας.
     Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας στο σιρόπι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε το μείγμα για ένα περίπου λεπτό.
     Το μοιράζουμε σε 6 μπολ τα οποία και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή μέχρι να πήξει το ζελέ.
     Πριν το σερβίρουμε , γεμίζουμε με ζεστό νερό ένα μεγαλύτερο μπολ , όπου βυθίζουμε ως τις άκρες τα μπολάκια με το ζελέ για 10 δευτερόλεπτα , ώστε να αφαιρεθεί το εσωτερικό τους . Αν αναποδογυρίζοντας τα μπολ δεν αφαιρείτε το ζελέ , επαναλαμβάνουμε την διαδικασία . 
     Γαρνίρουμε με φετούλες λεμονιού και φυλλαράκια φρέσκιας μέντας .
Καλή όρεξη !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...