Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Από σήμερα στον ιστιοχώρο μας, θα αναγράφονται οι κατά καιρούς προβαλόμενες πληροφορίες σχετικά με την μαστίχα.
Θέλοντας να συγκεντρώσουμε την σκόρπια ενημέρωση και την ευκολότερη παρακολούθηση, θα αναμεταδίδονται οι σχετικές με την μαστίχα ανακοινώσεις και συμπεράσματα.
Αρχίζοντας σήμερα με το άρθρο του κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου κ.Δημητρίου Πέτσια που ανάρτήθηκε στο ιατροnet.gr
Οι πρώτες αναφορές γύρω από το μαστιχόδενδρο και τη μαστίχα Χίου εντοπίζονται στην αρχαιότητα και ουσιαστικά προέρχονται από τον Ηρόδοτο (484-420 π.Χ.), ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην αρχαία Ελλάδα μασούσαν το αποξηραμένο ρητινώδες υγρό που ρέει από το φλοιό του μαστιχόδενδρου. Σε ιατρικά κείμενα της ύστερης αρχαιότητας συναντάται πληθώρα ιατρικών συνταγών, με κύριο συστατικό τη μαστίχα, την οποία θεωρούσαν ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και της απέδιδαν πολλές ιδιότητες. Συνήθως τη χρησιμοποιούσαν σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.
Είναι γεγονός πως η μαστίχα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την αποσκλήρυνση όγκων στον πρωκτό, στο στήθος, στο ήπαρ, στις παρωτίδες, στη σπλήνα, στο στομάχι, στο έντερο και στον οισοφάγο, ακόμα και για διάρροιες των παιδιών. Επιπρόσθετα, θεωρείται αναλγητικό, αντιβηχικό, ορεξιογόνο, αφροδισιακό, στυπτικό, ερυθροποιητικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό και αιμοστατικό. Η μαστίχα μνημονεύεται ως το παραδοσιακό αντίδοτο έναντι αποστημάτων, ακμής, καρκίνου, έλκους και καρκινωμάτων, κακοήθους φλύκταινας, καρδιοδυνίας, κονδυλώματος, ατονίας, ουλίτιδας, δυσοσμίας του στόματος, λευκόρροιας, μαστίτιδας, φυμάτων και αθηροσκλήρωσης.
Άλλη σύγχρονη επιστημονική έρευνα που οδήγησε στην απομόνωση και ταυτοποίηση του ουρσολικού και ολεανολικού οξέος, αποκάλυψε και επιβεβαίωσε ότι πολλές από τις φαρμακευτικές δράσεις της μαστίχας, όπως η αντικαρκινική, ηπατοπροστατευτική, αντιφλεγμονώδης, αντιελκώδης, αντιμικροβιακή (έναντι πλήθους παθογόνων μικροοργανισμών όπως σταφυλόκοκκων και σαλμονέλας), αντι-υπερλιπιδαιμική και αντι-ιική της δράση, μπορούν να αποδοθούν κυρίως στο ουρσολικό οξύ, αλλά και στο ισομερές του, ολεανολικό οξύ.

Η δεύτερη πιο συνηθισμένη χρήση της μαστίχας συνδέεται με την υγεία της στοματικής κοιλότητας. Είναι κατάλληλη για την παρασκευή οδοντόκρεμας (Epitomae 2.26), προσφέρει καθαρή αναπνοή και εκλύει την περιττή υγρασία του στόματος (Αέτιος 3.141). Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως η προσθήκη φυσικής μαστίχας Χίου σε οδοντόκρεμες, διαλύματα πλύσης και αποσμητικά στόματος οδηγεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των ιστών μεταξύ των δοντιών και των ούλων, δρώντας έτσι ενάντια στο σχηματισμό πλάκας και άλλων περιοδοντικών παθήσεων. Ο μηχανισμός δράσης περιλαμβάνει την αντίδραση των συστατικών της μαστίχας με τους πολυμορφικούς πυρήνες των κυττάρων στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας, προκαλώντας τη συσσώρευση λευκών αιμοσφαιρίων .
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η μαστίχα χρησιμοποιούνταν και για καλλωπισμό. Λειτουργούσε σαν αντηλιακό έναντι των εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο (Ορειβάσιος, Ad Eustathium 6.53), ενώ αποτελούσε κύριο συστατικό στην παραγωγή σαπουνιού και κρέμας ομορφιάς (Αέτιος 8.14). Στη σύγχρονη κοσμετολογία, το μαστιχέλαιο, λόγω του ουρσολικού οξέος και του ισομερούς του, ολεανολικού οξέος, χρησιμοποιείται σε σκευάσματα που προορίζονται για την ενίσχυση της τριχοφυίας και την προστασία από ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής. Επιπλέον, οι εταιρείες καλλυντικών και αρωμάτων χρησιμοποιούν το μαστιχέλαιο, σαν αιθέριο έλαιο που είναι, στην παρασκευή αρωμάτων και κρεμών προσώπου, καθώς το ουρσολικό οξύ, μεταξύ των άλλων, αποκαθιστά τις δομές κολλαγόνου και την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνοντας έτσι το χρόνο γήρανσής του.
Ακόμα, η μαστίχα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική ως πρόσθετη ύλη στην Παρασκευή μεγάλου αριθμού γλυκών, ζαχαρωτών και αρωματικών αρτοσκευασμάτων, ενώ στη μαγειρική προσδίδει διακριτικό άρωμα στο κρέας, το τυρί ή και ως μπαχαρικό. Στην ποτοποιία, χρησιμεύει στην παρασκευή λικέρ και ούζου, καθώς με την προσθήκη μαστίχας το ποτό αποκτά το άρωμά της και περιορίζεται η βλαπτική δράση της αλκοόλης. Τέλος, η μαστίχα αποτελεί ιδανικό συντηρητικό τροφίμων, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών σε αυτά, όπως Salmonella enteritidis, Staphylococcus aureus, Pseudomonas fragi, Candida albicans κ.α..
Η βιολογική δράση της μαστίχας Χίου έχει εκτιμηθεί σε έρευνες in vitro σχετικές με την ικανότητα αναστολής της οξείδωσης της LDL (κακή χοληστερόλη), όπου και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με άλλες ρητίνες και κόμμεα, άρα και μεγαλύτερη προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Η ρητίνη της μαστίχας Χίου περιέχει αξιόλογες ποσότητες διαφόρων πολυφαινολών σε σχέση με άλλα φυσικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά της (π.χ. τριτερπενοειδή) αποκτά ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Μεταξύ των ιδιοτήτων αυτών, σημαντικό ρόλο παίζει η γενικότερη αντιοξειδωτική της δράση.
·                            Αντιοξειδωτική δράση
Προστασία της LDL (κακή χοληστερόλη) από οξείδωση που οδηγεί στη μείωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς και επακόλουθα στην ελάττωση του ρυθμού παραγωγής αθηρωματικής πλάκας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών αλλά και ορισμένων μορφών καρκίνου.
Επιπλέον, οι πολυφαινόλες παρουσιάζουν κι άλλες προστατευτικές-φυσιολογικές δράσεις, ευεργετικές για την υγεία, οι κυριότερες από τις οποίες συνοψίζονται ως εξής:
·                            Μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα
·                            Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος
·                            Αυξάνουν τα επίπεδα της HDL (καλή χοληστερόλη) και μειώνουν τα επίπεδα της LDL (κακή χοληστερόλη)
·                            A ντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών κυττάρων)
·                            Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση
·                            Αντιαλλεργικές ιδιότητες (παρεμπόδιση συσσώρευσης αιμοπεταλίων)
Επιπρόσθετα, η πέψη διευκολύνεται από την αντανακλαστική έκκριση σιέλου και γαστρικού υγρού κατά το μάσημα της μαστίχας.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως η καθημερινή μάσηση μαστίχας Χίου, κυρίως στην ακατέργαστη μορφή της (κρύσταλλοι ή ‘δάκρυα’ μαστίχας) αλλά και με τη μορφή σκόνης, κουφέτων (τσίχλας) ή μαστιχέλαιου, πέραν της ωραίας φυσικής γεύσης και φρεσκάδας που αποδίδει, έχει σημαντικά αποτελέσματα στην προστασία και στη διατήρηση της υγείας μας, μέσω ποικίλων επιδράσεων στον οργανισμό μας. Τέλος, γίνεται αντιληπτό πως η μαστίχα Χίου αποτελεί προϊόν μοναδικό, τόσο για τις ιδιότητές της όσο και για την αποκλειστική προέλευσή της, καθώς το μαστιχόδενδρο ευδοκιμεί μόνο στο νησί της Χίου. 

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΟΥΖΟ ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ ΣΤΟΥΠΑΚΗ

Κατοχυρωμένο όνομα , κατοχυρωμένη γεύση

Στο κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) θα βρείτε και θα γευτείτε το καινούργιο απόσταγμα της Χιώτικης ποτοποιίας Στουπάκη. Ούζο Καζανιστό.

Το απόσταγμα γλυκάνισου, νερού, οινοπνεύματος και αρωματικών βοτάνων, έχει σαν αποτέλεσμα έναν γευστικό παράδεισο που μένει αξέχαστος στον καθέναν. Το νέο Καζανιστό Στουπάκη προέρχεται από ειδικά χάλκινα καζάνια που η απόσταξη γίνεται με τον πλέον κατάλληλο τρόπο συνεχίζοντας τη γευστική παράδοση της Χίου και προσφέροντας μοναδικότητα σε κάθε σταγόνα.

Ελαφρύ (40%vol), γευστικό, παραδοσιακό, μοναδικός σύντροφος στην απόλαυση του καλοκαιρινού απογεύματος, συντροφεύει τέλεια την παρέα.
Δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε….. και καλή όρεξη.

Η ποτοποιία Στουπάκη με έτος ιδρύσεως το 1900μ.χ το εγγυάται. Θα το βρείτε σε συσκευασίες των 200 και 700 ml.

Κρητική προϊόντος

  Είναι πολύ ωραία φάση να εκσυγχρονίζονται ιστορικές ποτοποιίες και να μπαίνουν δυναμικά στο σήμερα. Ακριβώς όπως η χιώτικη εταιρεία Στουπάκη. Έχει ωραία ένταση αυτό το ποτό, όπου «καζανιστό» σημαίνει ότι φτιάχνεται με 100% απόσταγμα. Μυρίζοντας αλλά και πίνοντάς το, λοιπόν, το νιώθεις πιπεράτο, τραγανό, αμυγδαλάτο, με μια «όμορφη», γλυκόπιοτη γλυκανισάτη αψάδα. Και μου αρέσει πολύ που είναι τόσο dry το φινάλε του. το φαντάζομαι να στέκεται υπερήφανο δίπλα σε μεζέδες που του αντιμιλάνε. Έχουν ιστορία οι Στουπάκηδες. Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Γιάννης, πήρε την πρώτη άδεια απόσταξης από τους Τούρκους το 1900 και τώρα έχει τα «χάλκινα καζάνια» του σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Μου αρέσει αυτό το ούζο, έχει προσωπικότητα…


Δημήτρης Αντωνόπουλος  Editor’s choice


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΜΑΣΑΜΕ.....???

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557), παρουσιάζουν την εντυπωσιακή τσίχλα «Xios#GR» .

Πρόκειται για μια τσίχλα με την σφραγίδα Εγγυημένου Αυθεντικού Προϊόντος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου,  φυσικά με φυσική Μαστίχα Χίου και φυσικό μαστιχέλαιο.

Η τσίχλα δεν περιέχει ζάχαρη (sugar free) και πωλείτε σε κασετίνα 10 τεμαχίων.

Η Μαστίχα και το μαστιχέλαιο παρουσιάζουν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζουν το σχηματισμό οδοντικής πλάκας.
Η Ξυλιτόλη βοηθά στη μείωση των οξέων του στόματος που προκαλούν τερηδόνα.

Η τσίχλα XIOS#GR φτιάχνεται με τα πιο αγνά και φυσικά υλικά. Γι΄ αυτό τον λόγο η γεύση, το χρώμα, αλλά και η αίσθηση στο στόμα πιθανόν να διαφέρουν, αλλά  και λόγω πτητικότητας του μαστιχελαίου, ενώ στα αρχικά στάδια μασήματος η μαστίχα δίνει το φανταστικό της άρωμα, στην συνέχεια εξασθενεί.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα για την χρησιμοποίηση από παιδιά και αν εξαιρέσεις την απόλυτη φυσική μαστίχα Χίου (φυσική ρητίνη) με τις θεραπευτικές της ιδιότητες, αποτελεί πράξη ευθύνης κάθε ανθρώπου να καταναλώνει ποιοτικά και χωρίς βλαβερά για την υγεία συστατικά, προϊόντα.

Η τσίχλα XIOS#GR πωλείτε από το κατάστημα μας σε λιανική και χοντρική διάθεση.
Ειδικά για αγορά display 20 τεμαχίων από το κατάστημα, χρεώνονται τα 18 και τα 2 δωρεάν.   

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ)

Εδώ και έξι περίπου μήνες, στο κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ. Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557) θα βρείτε την καινούργια καραμέλα με μαστίχα και γέμιση κρέμας μαστίχας, την επονομαζόμενη «Μαστιχοκαραμέλα γεμιστή».

Η γευσιγνωσία του προϊόντος στο κατάστημα μας, αλλά και στα συνεργαζόμενα καταστήματα, ανέδειξε την γεμιστή μαστιχοκαραμέλα, σε best είδος στην κατηγορία «καραμέλα – ζαχαρώδη».
Οι κριτική από σχεδόν όλους τους πελάτες μας, ήταν εξαιρετική, χάρη στην άριστη ποιότητα και πρωτοτυπία του συγκεκριμένου είδους.
Η μαστιχοκαραμέλα γεμιστή αποτελεί πλέον ένα είδος που με τις πωλήσεις του μας γεμίζει αισιοδοξία για να προσφέρουμε καινούργια πρωτότυπα και ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες μας.

Η γεμιστή μαστιχοκαραμέλα με την διακριτική ονομασία «ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ» παρασκευάζεται στην Χίο από την εταιρία ANEMOS και θα την βρείτε σε συσκευασίες των 200 gr σακουλάκι, 75gr σε χάρτινο κουτάκι ιδανικό για την γυναικεία ή σχολική τσάντα, αλλά και χύμα για εμπορική ή επαγγελματική χρήση.
Δεν μένει παρά να έρθετε να την δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε την ποιότητα και την αξεπέραστη γεύση της.  

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ)

Στην συνέχεια της ενημέρωσης σας, από το κατάστημα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στο Βόλο ( mastihashop) Κ.Καρτάλη 101 με τηλέφωνο 2421022557, εκτείθεται η δράση της φυσικής μαστίχας Χίου στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου, καθώς και οι μέχρι τώρα δημοσιευμένες ιατρικές μελέτες και εργασίες.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Μελέτες που έγιναν  σε ανθρώπους και πειραματόζωα, επιβεβαιώνουν, ότι η Μαστίχα Χίου, συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη δημιουργίας ελκών, χάρη στην δράση της ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί, ότι το μικρόβιο αυτό αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για την δημιουργία πεπτικών ελκών, κύρια στην περιοχή του δωδεκαδάκτυλου. Η Μαστίχα χάρη στην αντιμικροβιακή της δράση, μπορεί να εξαλείψει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού από το στομάχι ανθρώπων, που υποφέρουν από λοίμωξη που προκαλεί το μικρόβιο αυτό.
Μελέτες έχουν δείξει, ότι η Μαστίχα   προσφέρει ανακούφιση από την οπισθοστερνική καυσαλγία σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από γαστροοισοφαγική  παλινδρόμηση, παρέχει συμπτωματική ανακούφιση από τον πόνο στην περιοχή του στομάχου αλλά και σε ασθενείς με επιγαστραλγία .
Η πρώτη κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1984 συμμετείχαν 38 εθελοντές με συμπτώματα αλλά και με ενδοσκοπική επιβεβαίωση έλκους του δωδεκαδάκτυλου. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με Μαστίχα Χίου διάρκειας δύο εβδομάδων, όλοι οι εθελοντές εξετάστηκαν ενδοσκοπικά, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη του έλκους. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι υπήρξε ανακούφιση από τα συμπτώματα στο 80% των περιπτώσεων, ενώ η ενδοσκοπική εξέταση επιβεβαίωσε, ότι το έλκος δωδεκαδακτύλου στο 70% των περιπτώσεων είχε θεραπευτεί.
Η ίδια ερευνητική ομάδα δημοσίευσε το 1986 τα αποτελέσματα μιας νέας κλινικής μελέτης σε ασθενείς , που υπέφεραν από γαστρικά έλκη, καλοήθους μορφής. Για τον σκοπό αυτό , σε έξι ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε, με γαστροσκόπηση, γαστρικό έλκος, χορηγήθηκε Μαστίχα Χίου σε δόση 2 γραμμαρίων την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν , ότι η χορήγηση Μαστίχας επέφερε πλήρη ανακούφιση από τα συμπτώματα και στους έξι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα (100%), ενώ η θεραπεία επιβεβαιώθηκε και ενδοσκοπικά σε πέντε από αυτούς.
Την ίδια χρονιά (1986) μελέτη σε πειραματόζωα μας έδειξε, ότι η χορήγηση της Μαστίχας Χίου προκάλεσε σημαντική μείωση στην έκταση και την ένταση του σχηματισμένου έλκους στην γαστρική μεμβράνη των πειραματόζωων, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο θεραπείας του τοπικά σχηματιζόμενου έλκους.
Το έτος 1998, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διάσημο περιοδικό New England Journal of Medicine, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham στην Αγγλία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαστίχα Χίου έχει ξεκάθαρα αποδεδειγμένη δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Μάλιστα ο τίτλος της δημοσίευσης ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικός << Mastic Gum Kill Helicobacter pylori>>. Η μελέτη παρουσιάζει αποτελέσματα που συνιστούν ότι ακόμη και ένα (1) γραμμάριο την ημέρα, για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων μπορεί να θεραπεύσει πεπτικά έλκη.
Το 2001 ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την δραστικότητα της Μαστίχας Χίου, ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Μαστίχα σε συγκέντρωση 125 mg/ml σκότωσε το ελικοβακτηρίδιο στα 50% από τα δείγματα που εξετάστηκαν, ενώ συγκέντρωση 500 mg/ml εξολόθρευσε το ελικοβακτηρίδιο στο 90% των δειγμάτων.
Αντίστοιχα το 2002 δημοσιεύτηκε κλινική μελέτη για την δράση της Μαστίχας ενάντια στη γαστρίτιδα  που δημιουργεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν, ότι η χρήση της Μαστίχας σε 48 ασθενείς εθελοντές, συνέβαλε αποτελεσματικά στον περιορισμό της συγκέντρωσης του ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού καθώς και της συνόδου γαστρίτιδας, που οφείλεται σε αυτό, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι η Μαστίχα Χίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματικό μέσο για την αναχαίτιση του βακτηριδίου και των συνεπειών του.
Σε άλλη μελέτη σχετικά με την επίδραση της Μαστίχας σε ασθενείς με δυσπεπτικά ενοχλήματα, 54 ασθενείς έλαβαν ένα γραμμάριο Μαστίχας επί τρεις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα υπήρξαν εντυπωσιακά, 75% των ασθενών, που έλαβαν Μαστίχα είχαν σημαντική ύφεση των συμπτωμάτων. Βρέθηκε ότι συμπτώματα όπως ο πόνος στο στομάχι, ο οπισθοστερνικός καύσος και οι ερυγές βελτιώθηκαν σημαντικά.  Με αυτά τα δεδομένα γίνεται φανερό, ότι η χρήση της Μαστίχας στην δυσπεψία μπορεί να συμβάλει καίρια στην θεραπεία των δυσπεπτικών ενοχλημάτων τον 21ο αιώνα.
Πρόσφατα (2007) κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας έδειξε, ότι η πρόσληψη Μαστίχας Χίου ίσης προς 2,2g/ημέρα ( περίπου 40 mgr/Kg σωματικού βάρους) , βελτιώνει σημαντικά την κλινική εικόνα ασθενών με νόσο Crohn ήπιας έως μέτριας σοβαρότητας.  Αποτελέσματα από πρόσφατη μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας, καταδεικνύουν την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της Μαστίχας στις Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου ΙΦΝΕ (δημοσίευση υπό συγγραφή)

Δημοσιευμένες Μελέτες:

1.               <<A double blind of mastic and placebo in treatment of duodenal ulcer>> M. Al-Habbal, F. Huwez, Proceeding of 3th International Conference on Islamic Medicine, Istabul , Turkey, 1984, p 105
2.                 <<A double-blind controlled clinical trial of mastic and placendo in the treatment of duodenal ulcer>> Al-Habbal MJ , Al-Habbal Z, Huwez FU Clin.Exp. Pharmacol  Physiol(1984) No 11 Vol 5, p 541-544
3.               <<Mastic in treatment of bening gastric ulcer>> Huwez FU, Al-HabbalMJ Gastonterol Jpn (1986) Vol 3 no 21, p. 273-4
4.               <<Evaluation of Mastic, a crude drug obtain from Pistacia meniscus for gastric and duodenal anti-ulcer activity>> M.Al-Said, AM Ageel , NS Parmar, M Tarig , J Ethnopharmacol .(1986) 15 p.271-281
5.               <<Mastic Gum Kills helicobacter Pylori>> F.Huwez, D. Thirwell, A. Cockayne, D. Ala’ Aldeen, The New England Journal of Medicine (1998) Vol.339 No 26 p. 1946
6.               <<Bactericidal activity of Pistacia Lentiscus gum mastic against Helicobacter pylori>> S.Bona, L.Bono, L.Daghetta, P.Marone, The American Journal of Gastroenterology (2001) Vol.96,9,P.S49
7.               <<Bactericidal Activity of Pistacia Lentiscus mastic gum against Helicobacter pylori>> P.Marone, L.Bono, E. Leone, S.Bona, E.Carretto, L.Perversi, J. Chemother (2001) Vol.13,6, P.611-614.
8.               <<Αντιμικροβιακή δράση της Μαστίχας έναντι του Ελικοβακτηρίδιου του πυλωρού>> Δ.Σγούρας, Α.Μεντής (2002) Μη δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος .
9.               <<Effect of Mastic gum on helicobacter pylori Gastritis>> Im-hwan Roh, Seung-woo Nam, Na Myung, Jung-taek Kim, Ji-hum Shin, South Korea Society of Gasternterology (2003).
10.           <<Chios Mastic treatment of pantients with active Crohn’s disease>> Antriana C. Kaliora, Maria G. Stathopoulou, John K. Triantafilidis, George VZ Dedoussis, Nikolaos K. Antricopoulos, World Journal of Gastrenterology 13(5) (2007) 748-753.
11.            <<Effect of mastic gum Pistacia Lentiscus var Chia on innate cellular immune effectors, European Journal of Gastroenterology & Hepatology , 21 (2009) 143-149.
12.            <<Is Chios Mastic gum effective in the treatment of functional dyspepsia ? A prospective randomized double-blind placebo controlled trial>> Konstantinos J. Dabos, Ekaterini Sfika, Lisa J. Vlata, Despoina Fratzi, Georgios I. Amygdalos, Georgios Giannikopoulos , Journal of Ethnopharmacology 127 (2010) 205-209.
13.           The effect of mastic gum on helicobacter pylori . A randomized pilot study. K.J Dabos, E. Sfika, L.J Vlatta, G. Giannikopoulos, Phytomedicine 17 (2010) 296-299.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Κάψουλες Μαστίχας
Οδηγίες χρήσης-Γενικές πληροφορίες

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της σωστής χρήσης των προϊόντων, από το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557), δίνονται οι οδηγίες χρήσης και οι τελευταίες πληροφορίες, σχετικά με την πρωτοποριακή συσκευασία της φυσικής μαστίχας Χίου στην μορφή σκόνης (τριμμένη 100%) σε κάψουλες φυσικού καψίδιου.
.
  1. Προσδιορισμός σκευάσματος
1.1  Ονομασία: ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ
1.2  Σύνθεση: 100% φυσική Μαστίχα Χίου σε καψίδιο φυτικής προέλευσης από υπρομελλόζη.
1.3  Μορφή: Μαλακή κάψουλα.
1.4  Περιγραφή-Συσκευασία: Λευκός πλαστικός περιέκτης 90 κάψουλων με 100% φυσική Μαστίχα Χίου.
1.5  Υπεύθυνος κυκλοφορίας: mediterra S.A
1.6  Παρασκευαστής: Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Συνεταιρισμός Π.Ε .

  1. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κάψουλες Μαστίχας
2.1  Γενικές πληροφορίες: Το ενεργό συστατικό του σκευάσματος είναι η φυσική μαστίχα Χίου, σε μορφή σκόνης.
2.2  Ενδείξεις: Η μαστίχα Χίου συμβάλλει στην εξάλειψη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού ( αιτιολογικός παράγοντας στη δημιουργία των ελκών), καθώς και στην ανακούφιση από οπισθοστερνική καυσαλγία και γενικά δυσπεπτικά προβλήματα.
2.3  Αντενδείξεις: Δεν έχουν αναφερθεί.
2.4  Χορήγηση κατά την κύηση/γαλουχία: Δεν έχουν αναφερθεί.
2.5  Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή ουσίες: Δεν έχουν αναφερθεί.
2.6  Δοσολογία: Δύο (2) κάψουλες με νερό ή χυμό, δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ ή συμβουλευτείτε τον Ιατρό ή τον Φαρμακοποιό σας.
2.7  Ανεπιθύμητες ενέργειες: Δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες σε δόσεις έως και τρία γραμμάρια ημερησίως (9 κάψουλες). Μεγαλύτερη δοσολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κλινικές μελέτες.
2.8  Ημερομηνία λήξεως του προϊόντος : Η μαστίχα Χίου σε κάψουλες φυλάσσεται σε δροσερό χώρο και παραμένει αναλλοίωτο μέχρι την ημερομηνία προτιμητέας κατανάλωσης.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Το κατάστημα mastihashop του Βόλου που βρίσκεται στην Κ.Καρτάλη 101 με τηλέφωνο 2421022557, δραστηριοποιείται στην πόλη εδώ και πέντε περίπου χρόνια.
Συμμεριζόμενο την αδικία στις αποφάσεις της πολιτείας σχετικά με τον υποβιβασμό της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου και σεβόμενο στο έπακρο την πελατεία του και τον φίλαθλο αγνό ανώνυμο πελάτη του, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 , θα παραμείνει κλειστό και το προσωπικό του καταστήματος θα μετακινηθεί μαζί με τους πολλούς φίλους της ομάδας, στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία και τελικά στην απόδοση δικαιοσύνης.
Ας ελπίσουμε πως με τις μικρές δυνάμεις μας να βοηθήσουμε στο αυτονόητο.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...