Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ( ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ)

Εντός λίγων ήμερων, ίσως από την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, στο κατάστημα μας mastihashop του Βόλου Κ. Καρτάλη 101 τηλ: 2421022557, παρουσιάζεται το καινούργιο μας προϊόν,η σκόνη καθαρής μαστίχας σε κάψουλες για ευκολότερη κατάπωση και έλεγχο της απαραίτητης ποσότητας που μπορεί ο οργανισμός του ανθρώπου να αποροφήσει.
Ακολουθεί το ενημέρωτικό του προϊόντος.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Η Μαστίχα Χίου συμβάλλει στην εξάλειψη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού (αιτιολογικός παράγοντας στη δημιουργία των ελκών), καθώς και στην ανακούφιση από οπισθοστερνική καυσαλγία και γενικά δυσπεπτικά προβλήματα.
                 
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ 40γρ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ 40γρ

Σύνθεση : 100% φυσική Μαστίχα Χίου σε καψίδιο φυτικής προέλευσης από Υπρομελλόζη
Μορφή: Μαλακή κάψουλα
Περιγραφή – Συσκευασία : Λευκός πλαστικός περιέκτης που περιέχει 90 κάψουλες με 100% φυσική Μαστίχα Χίου.
Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Mediterra S.A.
Παρασκευαστής: Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Συνεταιρισμός Π.Ε.

ΚΩΔΙΚΟΣ
ΦΑΡ-026
BARCODE
5202772562723
ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ
40gr
ΜΕΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ
90gr
ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ DISPLAY
6
ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ
72
ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ
24
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ & ΞΗΡΟ ΜΕΡΟΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
-

                                                            

























 
ενέργειες σε δόσεις έως και τρία γραμμάρια ημερησίως (9 κάψουλες). Μεγαλύτερη δοσολογία, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κλινικές μελέτες.

 
Η δράση της Μαστίχας στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων του πεπτικού συστήματος

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους και πειραματόζωα επιβεβαιώνουν, ότι η Μαστίχα Χίου, συμβάλλει ουσιαστικά στην πρόληψη δημιουργίας ελκών, χάρη στη δράση της ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί, ότι το μικρόβιο αυτό αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για τη δημιουργία πεπτικών ελκών, κύρια στην περιοχή του δωδεκαδακτύλου. Η Μαστίχα χάρη στην αντιμικροβιακή της δράση, μπορεί να εξαλείψει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού από το στομάχι ανθρώπων, που υποφέρουν από λοίμωξη που προκαλεί το μικρόβιο αυτό (11,13).
Μελέτες(12) έχουν δείξει, ότι η Μαστίχα προσφέρει ανακούφιση από την οπισθοστερνική καυσαλγία σε ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, παρέχει συμπτωματική ανακούφιση  από τον πόνο στην περιοχή του στομάχου αλλά και  σε ασθενείς με επιγαστραλγία.
                                                                   
Στην πρώτη κλινική μελέτη(1, 2), που δημοσιεύθηκε το 1984 συμμετείχαν 38 εθελοντές με συμπτώματα, αλλά και με ενδοσκοπική επιβεβαίωση έλκους του δωδεκαδακτύλου. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας με Μαστίχα Χίου διάρκειας δύο εβδομάδων, όλοι οι εθελοντές εξετάστηκαν ενδοσκοπικά, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη του έλκους. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι υπήρξε ανακούφιση από τα συμπτώματα στο 80% των περιπτώσεων, ενώ η ενδοσκοπική εξέταση επιβεβαίωσε, ότι το έλκος δωδεκαδακτύλου στο 70% των περιπτώσεων είχε θεραπευτεί.

Η ίδια ερευνητική ομάδα δημοσίευσε(3) το 1986 τα αποτελέσματα μιας νέας κλινικής μελέτης σε ασθενείς, που υπέφεραν από γαστρικά έλκη, καλοήθους μορφής. Για το σκοπό αυτό, σε έξι ασθενείς στους οποίους διαγνώστηκε, με γαστροσκόπηση, γαστρικό έλκος χορηγήθηκε Μαστίχα Χίου σε δόση 2 γραμμαρίων την ημέρα για τέσσερις εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν, ότι η χορήγηση Μαστίχας επέφερε πλήρη ανακούφιση από τα συμπτώματα και στους έξι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα, ενώ η θεραπεία επιβεβαιώθηκε και ενδοσκοπικά σε πέντε απ’ αυτούς.    

Την ίδια χρονιά (1986) μελέτη(4) σε πειραματόζωα (ποντίκια) μας έδειξε, ότι η χορήγηση της Μαστίχας Χίου προκάλεσε σημαντική μείωση στην έκταση και την ένταση του σχηματισμένου έλκους στη γαστρική μεμβράνη των πειραματόζωων, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο θεραπείας τού τοπικά σχηματισμένου έλκους.               

Το έτος 1998, μελέτη(5) που δημοσιεύθηκε στο διάσημο περιοδικό New England Journal of Medicine, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Nottingham στην Αγγλία, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαστίχα της Χίου έχει ξεκάθαρα αποδεδειγμένη δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Μάλιστα ο τίτλος της δημοσίευσης ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικός: «Mastic Gum Kills Helicobacter pylori». Η μελέτη παρουσιάζει αποτελέσματα που συνιστούν ότι ακόμη και 1 γραμμάριο Μαστίχας την ημέρα, για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων μπορεί να θεραπεύσει πεπτικά έλκη.
       


σκόνης.
Αντενδείξεις: Δεν έχει αναφερθεί καμία
Χορήγηση κατά την Κύηση / Γαλουχία: Δεν υπάρχουν στοιχεία.
Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή ουσίες: Δεν υπάρχουν στοιχεία.
Δοσολογία: Δύο (2) κάψουλες με νερό ή χυμό, δύο φορές τη μέρα, πρωί

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΑΓΩΝΑΣ BASKET ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με νικητές τα μεγάλα παιδιά και σκόρ 22-20 τελείωσε ο αγώνας basket.
Ήταν ένα άκρως ευχάριστο απόγεμα και τελικά, όπως δείχνει και το αποτέλεσμα, η εμπειρία νίκησε την νεανική ορμή.
Η διακίμανση του σκόρ στο πρώτο ημίχρονο ήταν 11-5 υπέρ των μεγάλων, στην συνέχεια έφρασε στο 20-20 και τελείωσε με το 22-20 υπέρ των μεγάλων.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι νεαροί ζήτησαν ρεβάνς, η οποία θα γίνει μετά την αποκατάσταση της καταπόνησης των μεγάλων.
Συμπερασματικά μένει πως ο αθλητισμός μπορεί να γεφυρώσει με τον καλύτερο τρόπο το <<χάσμα>> των γεννεών
Θα σας κρατάμε πάντα ενήμερους για την συνέχεια......

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΓΩΝΑΣ BASKET

Ένας περίεργος αγώνας basket θα γίνει την Τετάρτη το απόγεμα στις 19:00 στον προαύλιο χώρο του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου στον Βόλο.
Περίεργος γιατί θα αναμετρηθούν δύο ομάδες <<παιδιών>> με ηλικιακή διαφορά περίπου 25  χρόνων.
Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από τους Παλαιολόγο Κωνσταντίνο, Μοσχάλη Γεώργιο και Λαγό Αναστάσιο, όλοι απόφοιτοι του 3ου Λυκείου Βόλου το έτος 1985 και η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τους Λαγό Νικόλαο, Τσιρωνά Κωνσταντίνο και Σκανδάλη Γιάννη, απόφοιτοι του 3ου Λυκείου επίσης, του έτους 2011.  
Το κατάστημα mastihashop του Βόλου (Κ.Καρτάλη 101 τηλ 2421022557) προσφέρει τις εμφανίσεις των μεγάλων παιδιών και στο τέλος όλοι θα ξεδιψάσουν με το καινούργιο αναψυκτικό με μαστίχα το mast.
Ελπίζουμε να γίνει ένας όμορφος αγώνας ……. με  νικητή τους καλύτερους .

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΤΊΧΑ

Ο Γρηγόριος Νύσσης θεωρεί ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες της δάφνης, του κρόκου, της παπαρούνας και της μαστίχας είναι πιστοποιήση της καλοσύνης του Θεού και της ικανότητάς Του, να θεραπεύει τις ανθρώπινες ασθένειες.
Σε κάποιο από τα απόκρυφα Ευαγγέλια, εμφανίζεται ο εξέχων Ρωμαίος Μάρκελλος να κατεβάζει τον απόστολο Πέτρο από τον σταυρό του μαρτυρίου, να πλένει το νεκρό σώμα του με γάλα και κρασί και να το αλείφει με μύρο από σμύρνα, αλόη και μαστίχα.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο πρώτος υμνητής της χιώτικης μαστίχας ήταν ο Διοσκουρίδης (1ος αιώνας μ.Χ) . Αν και στρατιωτικός, θεωρείται ο θεμελιωτής της φαρμακολογίας. Γύρναγε στην περιοχή της Μικράς Ασίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας μαζεύοντας βότανα και πληροφορίες γι΄ αυτά. Γράφει ότι στη Χίο παράγεται η καλύτερη και περισσότερη μαστίχα.
Λίγα χρόνια αργότερα ο Γαλήνος, ο σημαντικότερος Έλληνας γιατρός μετά τον Ιπποκράτη και προσωπικός γιατρός του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου, εκθειάζει τις στυπτικές και μαλακτικές ιδιότητες της μαστίχας και τη συνιστά για τις φλεγμονές του στομάχου, των εντέρων και του ήπατος. Τονίζει ότι το καλύτερο μαστιχέλαιο παρασκευάζονταν στην Χίο.
Μετά τον Διοσκουρίδη και τον Γαληνό, όλοι οι έγκριτοι γιατροί προτείνουν συνταγές με μαστίχα:
Ο Σωρανός από την Έφεσο, που άσκησε το επάγγελμα στη Ρώμη τέλη του 1ου μ.Χ αιώνα, συνιστά την μαστίχα, σε συνδιασμό με άλλα βότανα, για στομαχικές διαταραχές. Επιπλέον αναφέρει το καλλυντικό μαστίχινον , μια κρέμα από μαστίχα και ελαιόλαδο που χρησιμοποιούσαν οι φιλάρεσκοι της εποχής...
Ο Αρεταίος, γιατρός από την Καππαδοκία που έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ , άφησε αρκετές συνταγές με συστατικό την μαστίχα. Για διαταραχές του στομάχου, κατάπλασμα από κυδώνια, χουρμάδες, νάρδο (βαλεριάνα) και μαστίχα. Για την θεραπεία της φρενίτιδας, κατάπλασμα από μήλα, χτυπημένα με μαστίχα και μελιλώτο (ένα είδος αρωματικού τριφυλλιού, το κοινώς λεγόμενο νυχάκι) . Για ανάκτηση δυνάμεως μετά από καρδιακά νοσήματα, κατάπλασμα από χουρμάδες λειωμένους με κρασί μαζί με μαστίχα και αλόη.
Είναι εντυπωσιακό πως όλοι οι παραπάνω γιατροί, αλλά και οι μεταγενέστεροι Ορειβάσιος και Αέτιος, που επίσης χρησιμοποιούν μαστίχα στις συνταγές τους, είχαν σπουδάσει στην περίφημη ιατρική σχολή της Αλεξάνδρειας.  Πρώτοι δάσκαλοι της σχολής ήταν ο Ηρόφιλος και ο Ερασίστρατος πιθανότατα από την Χίο, οι οποίοι φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά την μαστίχα και τις ιδιότητές της.

Βιβλιογραφία: Το Βιβλίο της Μαστίχας Κ.Ζαχαρόπουλος-Η. Μπαρμπίκας.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ (CHOCO JAM)

Στο κατάστημα μας, (mastihashop του Βόλου Κ.Καρτάλη 101 τηλ:24210 22557) από σήμερα θα γευτείτε τις σοκολατομαρμελάδες choco-jam .
Κυκλοφορούν σε τρείς υπέροχες γεύσεις για παιδιά και μεγάλα παιδιά που θα θυμίσουν παιδικά αγαπημένα χρόνια.
Συνδιάζει την αντιοξειδωτική δράση και νοστημιά της σοκολάτας με την διατροφική αξία των φρέσκων φρούτων.
Χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά.
Χωρίς γλουτένη.
Κατάλληλο και για νηστεία.
Δεν μένει τίποτε άλλο, παρά να τις γευτείτε.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΜΥΣΤΙΚΑ

Ο Γάλλος συγγραφέας Φρανσουά Ραμπελέ (1494-1553) βάζει τον καλοφαγά ήρωα του, το γίγαντα Γαργαντούα, να καθαρίζει τα δόντια του με οδοντογλυφίδες φτιαγμένες από ξύλο μαστιχόδεντρου. Ο Γαργαντούας εκδόθηκε το 1534.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΑΣΤΙΧΑ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Οι σύγχρονες μελέτες σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας, ουσιαστικά  επιβεβαιώνουν τις απόψεις του Γαληνού, του Διοσκουρίδη και των άλλων αρχαίων γιατρών. Αποδείκτηκε και πειραματικά ότι ή μαστίχα δρά αποτελεσματικά στις γαστρεντερικές παθήσεις, βοηθάει στην επούλωση τραυμάτων και συντελεί στην υγεία των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας.
Εξολοθρεύει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, που ευθύνεται για την εμφάνιση του έλκους του δωδεκαδακτύλου και του πεπτικού έλκους.
Παρουσιάζει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες όταν χρησιμοποιείται σε μέσα επικάλυψης τραυμάτων ή μετεγχειριτικών τομών, ενώ συμβάλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες , όπως ερεθισμό, κνησμό, δερματίτιδα, αποχρωματισμό του δέρματος κ.λ.π
Το μαστιχέλαιο ασκεί αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή επίδραση. Μελέτες σε διεθνή πανεπιστήμια και ιατρικές κλινικές, έχουν αποδείξει ότι εμποδίζει αποτελεσματικά την ανάπτυξη μικροοργανισμών όπως ο σταφυλόκοκος (staphylococcus ayreeus, staphylococcus epidermidis
, lactobacillus plantarum, salmonella enteritis, Escherichia coli, streptococcus mutans, bacillus subtillis κ.λ.π
Η παρουσία φαινολικών μορίων, τριτερπενικών ενώσεων και φυτοστερολών στη σύνθεση της μαστίχας δρα κατά της οξείδωσης της λιποπρωτεϊνης χαμηλής πυκνότητας, που ενοχοποιείται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση της αθηροσκλήρωσης. Σε μελέτη του 2003 εξετάστηκαν μαστίχα και άλλα φυσικά προϊόντα (ρετσίνι τερεβινθιάς, ακακίας, τραγακάνθου, στύρακα). Η δράση της μαστίχας έφτασε σε ποσοστό 99% , δηλαδή καθολική αναστολή της οξείδωσης της λιποπρωτεϊνης , ενώ των άλλων κυμάνθηκαν σε ποσοστά 27 με 78,8 %.

Όταν η μαστίχα χρησιμοποιείται μεθοδικά ως φυσική τσίχλα, μπορεί να προκαλέσει σημαντική μείωση της οδοντικής πλάκας και αναστολή της αναπτυξης στη στοματική κοιλότητα βακτηρίων που ευθύνονται για την τερηδόνα και τις περιοδοντικές παθήσεις. Λόγω της ιδιάζουσας γεύσης και της σχετικής σκληρότητας της, προκαλεί έκκριση μεγάλης ποσότητας σιέλου, με αποτέλεσμα αίσθηση φρεσκάδας και καθαρότητας στο στόμα, ενώ συντελεί στην αντιμετόπιση της ξηροστομίας.

Στη μαστίχα επίσης αποδίδονται και αφροδισιακές ιδιότητες. Ο Ιταλός περιηγητής Francesco Placenca, γράφει: << Η μαστίχα είναι ερεθιστικό, το οποίο έχει μια μυστηριώδη αρετή και δύναμη να παρέχει ισχυρή τροφή στους ερεθισμούς της Αφροδίτης και να αφυπνίζει κατά θαυμαστό τρόπο και τις πιό ωυσταλέες και ναρκωμένες αφροδίσιες ορέξεις>>.
Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο Έλληνας σεξολόγος κος Θάνος Ασκητής.

Βιβλιογραφία : (Το βιβλίο της μαστίχας. Κ.Ζαχαρόπουλος-Η.Μπαρμπίκας σελ.154). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...