Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ( BUNDABERG BREWED DRINKS)


Λίγα λόγια για το τζίντζερ, που από σήμερα μπορείτε να το βρίσκετε και να το απολαμβάνετε παγωμένο από το κατάστημα mastihashop του Βόλου ( Κ.Καρτάλη 101-τηλ: 2421022557)
Το τζιντζερ με το όνομα πιπερόριζα ή ζιγγιβέρι. Το ρίζωμα του φυτού είναι πλούσιο σε πτητικά έλαια, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες ουσίες φαρμακευτικού ενδιαφέροντος. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική και στην ιατρική.
Ας αναφερθούμε στις ιατρικές ιδιότητες του φυτού και ας σημειώθεί ότι δεν παρατηρούνται παρενέργειες ή ανεπιθύμητες δράσεις κατά την χορήγηση του τζίτζερ.
Χρησιμοποιώντας διάφορες φαρμακευτικές μορφές, επιτυνχάνουμε ήπια και αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της ταξιδιωτικής και φαρμακευτικής ναυτίας, του κρυολογήματος, της γρίπης, των ιλίγγων , των φουσκωμάτων, της αδιαθεσίας, του πόνου της περιόδου, των αρθρώσεων καθώς και των κολικών.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες παρατηρήθηκε πτώση των τιμών της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης σε πληθυσμιακές ομάδες που καταναλώνουν τζίντζερ.
Επίσης θεωρείται τονωτικό του κυκλοφορικού και έτσι είναι κατάλληλο για περιπτώσεις κρύων χεριών και ποδιών. Αξίζει να αναφερθεί η αποχρεμπτική δράση του φυτού και η χρήση του μαζί με άλλα ως αποτοξινωτικό του αναπνευτικού συστήματος.
Η χρησιμοποίηση φυτικών πρώτων υλών τζίντζερ  για την παρασκευή του αναψυκτικού bundaberg ginger power ή beer, εγγυάται την ευεργετική του δράση επί του ανθρώπινου οργανισμού.
Από το βιβλίο ΄΄herbal medicines-A guide for health-care professionals΄΄ - London, The pharmaceutical press- 1996.

Πωλείτε σε συσκευασία 4 φιαλών ή μεμονομένα και υπάρχει η δυνατότητα λιανικής και χονδρικής πώλησης.

1 σχόλιο:

Κώστας είπε...

Πολλά φιλιά από Σέρρες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Κώστας-Λόπη-Αποστολία-Τζίμης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...